top of page

Energiesysteem met zonne-energie en slimme opslag (residentieel)

Wij bieden oplossingen voor een aantal veel voorkomende vragen waar de standaard thuisbatterij/zonnepanelen installateurs geen goed antwoord op hebben.

U hebt nood aan meer dan 10 kVA vermogen

Huidige reglementering voor (particuliere) netgekoppelde omvormers beperkt uw zonne-energie tot 5 kVA (monofase) en 10 kVA (driefasig). Dit is wel erg beperkend als u een elektrische wagen wenst op te laden, of grote stroomverbruikers bezit zoals een Jacuzzi of zwembad. Onze semi off-grid oplossing kan bijkomend zonne-energie vermogen (+ 5 kVA, +10 kVA ...) toevoegen via een speciale omvormer, batterij en extra panelen. Dit systeem injecteert geen bijkomende stroom op het net en blijft dus reglementair.

Het net is niet beschikbaar: volledig off-grid

Hebt u nood aan elektriciteit maar is er geen publiek net beschikbaar, of wenst u er geen gebruik van te maken? Wij bouwen off-grid  energiesystemen voor afgelegen chalets, Tiny Houses, caravans, Mobile homes, (woon)boten en jachten etc. In samenspraak met u dimensioneren wij dit systeem en voegen wij eventueel een back-up toe in de vorm van een generator (LPG, diesel...). 

Panelen op een ongewoon dak

Wij leggen panelen op "ongewone" plaatsen zoals een tuinhuis, garage, poolhouse, vakantiewoning of chalet, stal, of zelfs op een schans in uw tuin. Op deze manier kan u ook van zonne-energie genieten als u geen gewoon woningdak ter beschikking heeft of wenst te ontsieren met zonnepanelen. Indien gewenst configureren we het systeem om enkel stroom te leveren aan een set specifieke gebruikers, bijvoorbeeld een zwembad of zwemvijver, of aquarium.

UPS (no-break) voor kritische verbruikers

U hebt belangrijk verbruikers zoals diepvriezers met dure etenswaren of vijvers met kostbare vissen voor wie de stroom niet mag uitvallen. Onze omvormer met batterij, optioneel aangevuld met zonnepanelen, garandeert uw stroomvoorziening bij uitval van het publieke net of onstabiele netstroom.

Vraagsturing of smart grid

We kunnen helpen om het rendement van uw thuisbatterij te verhogen (vooral in de winter) door goedkoop stroom in te kopen als het tarief laag is in combinatie met een dynamisch energiecontract. Of we kunnen een klein regelsysteem installeren dat uw zware verbruikers (elektrische boiler, laadpaal etc.) enkel aanschakelt als u zonne-energie overschot hebt.

 

 
bottom of page