top of page

Energiesysteem met zonne-energie en slimme opslag (voor een klein bedrijf)

Wij bieden energie oplossingen aan voor kleine bedrijven met een middelgrote behoefte aan elektriciteit (maximaal enkele honderd kWh per dag, maar geen MegaWatts).

 

Het gaan om zonne-energie (PV panelen) in combinatie met een batterij opslagsysteem. De batterij biedt grote voordelen zoals een vermindering van de interactie met het net (meer zelfconsumptie), de mogelijkheid tot vraagsturing en aankoop goedkope stroom op daluren, backup (no-break) bij stroompanne etc.


Landbouw/agrarische sector


U bent boer of tuinder en bezit een aantal stallen of opslagplaatsen. Er zijn grote stroomverbruikers zoals ventilatie/verluchting, verlichting, elektrische machines etc.


Vrije tijd en sport


U bezit een manege, kleine sporthal, jachthaven, cafetaria met vrij grote dakoppervlakte. Stroomverbruikers zijn verlichting, ventilatie/verlichting, kookapparatuur gedurende de dag maar waarschijnlijk meestal 's avonds.


Voedingssector


Actief als traiteur, slager, ijsroomsalon, visbedrijf of iets anders in deze sector. Uw grote diepvriezers voor de koeling van etenswaren verbruiken heel wat stroom, vooral in de zomer. Ook is het belangrijk dat ze blijven werken bij langdurige stroompanne.


ONZE TECHNISCHE IMPLEMENTATIE

  • een set zonnepanelen in aantal tussen de 30 en 200

  • we implementeren typisch een driefasig systeem met een totaal vermogen uit PV en batterij samen tot maximaal ongeveer 144 kW / 180 kVA

  • batterijbank configureerbaar in modules van 5 kWh. typische energie-inhoud in grootte orde 60 kWh - 400 kWh

  • netgekoppeld, of (semi) off-grid naar behoefte configureerbaar. Semi off-grid heeft als voordeel dat de stroom injectie naar het net kan beperkt worden.

  • kan aangevuld worden met vraagsturing (smart grid) functionaliteit. Bijvoorbeeld automatisch batterijen opladen als de netstroom goedkoop is, of grote verbruikers enkel starten als er veel PV (overschot) is.

bottom of page