top of page

Energiesysteem met zonne-energie en slimme opslag voor bedrijven
 

Heeft u een vraag over onze zakelijke energiesystemen? 

Wij bieden energie oplossingen aan voor bedrijven met een middelgrote behoefte aan elektriciteit (honderden kWh's per dag).

 

Uw bedrijf beschikt al over zonnepanelen maar u zoekt naar manieren om de opbrengst hiervan te verhogen? U wilt uw bedrijf duurzamer maken? Wij bieden u een oplossing met onze op maat gemaakte energiesystemen!


Financiële voordelen voor uw bedrijf


Door overtollige zonne-energie tijdens de dag op te slaan in een batterij realiseert u volgende financiële voordelen:

 1. In plaats van PV energie aan een goedkoop tarief (typisch +- €0,09) te verkopen door injectie houdt u deze energie zelf bij (meer zelfconsumptie)

 2. 's avonds en 's nachts hoeft u geen (of veel minder) dure netstroom aan te kopen van het net (typisch aan €0,40)

 3. Als u zware elektrische machines hebt die af en toe veel vermogen vragen zal de batterijbank maximaal bijspringen en is er geen piek stroom uit het net.  Hierdoor zal u minder betalen aan capaciteitstarief.


Andere voordelen

 

 1. Als u kritische elektrische verbruikers hebt (bijvoorbeeld automatische draaibank, diepvriezers etc.) is het mogelijk deze aan te sluiten aan de no-break uitgang van de batterijbank. Bij algemene stroompanne op het net blijven deze dan werken op batterij en zonne-energie.

 2. Via een dynamisch tarief kan u het rendement van de batterijbank vooral in de herfst/winter periode gevoelig verhogen. Als het uurtarief voor elektriciteit laag is (bijvoorbeeld 's nachts tussen 01:00 en 05:00) wordt de batterijbank opgeladen. Tijdens de dag wordt deze goedkope stroom dan gebruikt en vermijdt u dure aankoop van het net, en een hoog capaciteitstarief.

 3. (voor bedrijven in Nederland) Als u moet wachten op verzwaring van uw netaansluiting kunnen we een systeem voorstellen met focus op autonome stroom (off-grid met PV en generator).


We stellen een EERSTE STAP voor


We begrijpen dat het moeilijk is voor u om juist in te schatten wat zo een systeem voor slimme elektriciteitsopslag en sturing kan opleveren in verhouding tot de investeringskost.  Daarvoor is kennis van uw exact verbruikspatroon belangrijk alsook een juiste dimensionering van uw batterijbank en omvormervermogen, niet te groot noch te klein.

Om bovenstaande te bereiken stellen we het volgende voor:

 • wij installeren één (of meerdere) real-time energiemeter(s) op een deel of geheel uw elektrische installatie. Deze meter houdt uw verbruik bij per fase en op seconde basis

 • wij volgen de gegevens op gedurende een maand en bespreken dan met u wat de mogelijkheid en return-on-investement kunnen zijn voor een batterijsysteem met slimme opslag

Als bovenstaande analyse/voorbereiding u interesseert vul dan het volgende formuliertje in en kies voor "energiestudie" als interesse. We doen deze studie ook voor bedrijven in NEDERLAND.

Voorbeeld van energiemeting met de Victron VRM portal:

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ONZE TECHNISCHE IMPLEMENTATIE

 • we implementeren typisch een driefasig systeem met een totaal vermogen uit PV en batterij samen tot maximaal ongeveer 144 kW / 180 kVA. Om hoger te gaan in vermogen zijn ook meerdere systemen mogelijk.

 • batterijbank configureerbaar in modules van 5 kWh. typische energie-inhoud in grootte orde 60 kWh - 400 kWh

 • netgekoppeld, (semi) off-grid naar behoefte configureerbaar. Semi off-grid heeft als voordeel dat u omvormer/PV vermogen kan toevoegen zonder beperkt te zijn door de Fluvius limieten.

 • kan aangevuld worden met vraagsturing (smart grid) functionaliteit. Bijvoorbeeld automatisch batterijen opladen als de netstroom goedkoop is, of grote verbruikers enkel starten als er veel PV (overschot) is.

 • Optioneel kunnen we zonnepanelen bijplaatsen. Door onze architectuur van "DC lading" hebben deze extra panelen geen invloed op het AC vermogen van de omvormers. Dus extra panelen kunnen erbij zonder beperking door de Fluvius limiet op PV vermogen.

energiemeting met Victron VRM portal.png
bottom of page