top of page

Zonnepanelen met thuisbatterij

Wij installeren voor u zonnepanelen in combinatie met een thuisbatterij. Zowel het aantal panelen als de grootte van de batterij passen wij aan uw specifieke verbruikersprofiel aan. Onze batterijen zijn bovendien modulair waardoor onze installaties steeds uitbreidbaar zijn. 

27 % injectie

50 % in thuisbatterij

23 % zelfverbruik

Hierboven een voorbeeld van één van onze thuisbatterij installaties. Zoals u kan zien wordt er op jaarbasis slechts 23 % van de zonne-energie rechtstreeks verbruikt! Zonder thuisbatterij zou er dus 77 % op het net worden geïnjecteerd. Voor die injectie krijgt u maar € 0,04/kWh terwijl u voor de stroom die u verbruikt wanneer de zon niet schijnt € 0,40/kWh betaalt (prijzen mei 2023).

Met een thuisbatterij stijgt dus jouw zelfconsumptie of rechtstreeks gebruik van de gratis opgewekte en duurzame energie van gemiddeld 30% naar 70%. 

Waarom kiezen  voor een thuisbatterij?

Bij de installatie van nieuwe zonnepanelen is het verplicht om een digitale teller te laten plaatsen. Met zo'n meter is het niet meer interessant om uw overschot van zonne-energie te injecteren op het net. U krijgt immers maar een kleine vergoeding voor die injectie en u betaalt gewoon de volle kWh-prijs voor de stroom die u afneemt wanneer de zon niet schijnt ('s avonds en 's morgens). Laat dat nu net de momenten zijn waarop u het meeste stroom verbruikt! Daarom is het dus een slimme keuze om de overtollige stroom die de zonnepanelen overdag produceren op te slaan om later te gebruiken.
 

Bijkomende voordelen van een thuisbatterij

Afvlakken van verbruikspieken

Bescherming tegen stroompannes (UPS)

Zelfvoorzienend=> minder afhankelijk van prijsschommelingen

Terugverdientijd nagenoeg dezelfde als installatie zonder batterij (voordeel injectie/aankoop), maar de jaarlijkse opbrengst wordt veel hoger na de terugverdientijd.

bottom of page