top of page
slimme batterijopslag zonne-energie voor bedrijven, handelen met het net, dynamisch energietarief, statistieken

Voor bedrijven

Wij bieden energie-oplossingen aan voor bedrijven met een middelgroot verbruik (honderden kWh's per dag). 
 
U wilt uw bedrijf verduurzamen? Minder afhankelijk zijn van schommelende elektriciteitsprijzen? Wij bieden u een oplossing met onze op maat gemaakte energiesystemen!

Financiële voordelen 


Met onze systemen wordt de overtollige zonne-energie tijdens de dag slim opgeslagen in een batterij. Dit heeft volgende financiële voordelen:

  1. In plaats van PV energie aan een goedkoop tarief (typisch +- €0,04) te verkopen door injectie houdt u deze energie zelf bij (meer zelfconsumptie)

  2. 's Avonds en 's nachts hoeft u geen (of veel minder) dure netstroom aan te kopen van het net (typisch aan €0,40)

  3. Met een dynamisch energietarief kan u het rendement van de batterijbank vooral in de herfst/winter periode verhogen. Als het uurtarief voor elektriciteit laag is (bijvoorbeeld 's nachts tussen 01:00 en 05:00) wordt de batterijbank opgeladen. Tijdens de dag wordt deze goedkope stroom dan gebruikt en vermijdt u dure aankoop van het net. 

  4. Als u zware elektrische machines hebt die af en toe veel vermogen vragen zal de batterijbank maximaal bijspringen en is er geen piek stroom uit het net.  Hierdoor zal u minder betalen aan capaciteitstarief.

bottom of page